A lakásfelújítás, fürdőszoba felújítás bontással jár. Van aki ezt a munkát maga szeretné megoldani.
Milyen meglepetésekre számíthatsz miután elkezdtél bontani?
Bontani mindenki tud! Valóban így van?
Ebbe a hibába már sok lakásfelújító esett bele.
Tudtad, hogy a bontásnak is vannak szabályai és kockázatai? Érdekel, hogy mire kell figyelned, ha szeretnéd szabályosan és biztonságosan végezni a bontási munkálatokat? Belegondoltál már abba, ha megszabadulsz a régi a tapétától, felszedted a pvc padlót, leverted a régi csempét, kibontod a beépített szekrényeket, mi lesz a törmelékekkel?

Mit csináljunk a sok sittel? A bontás során felhalmozódó szemetet a legújabb jogszabályoknak megfelelően külön kell válogatni. Megfelelő igazolással rendelkező sittelszállítókkal kell szerződést kötni, hogy az építési hulladékunk egy kijelölt gyűjtőhelyre kerüljön.
Azzal is számolnunk kell, hogy a felújítás helyszínén lehet-e konténert lerakni, vagy be tud-e hajtani egy teherautó, ami elszállítja. Ezekről mindenképpen érdemes tájékozódni a bontás megkezdése előtt, a pontos információkat a helyi önkormányzat építési osztálya tudja megadni számotokra.
A bontás tehát nem olyan egyszerű, amilyennek elsőre látszik!  Körültekintőnek kell lenni, és érdemes szakmai segítséget igénybe venni, hogy nehogy kárt szenvedjetek.

Ha falakat kell bontani, vagy a régi elektromos hálózatot kell megszünteti, gyakran olyan problémákkal találhatod szembe magadat, amiknél  gyors és szakszerű segítségre lehet szükséged. Nem árt olyan szakemberekre bízni a munkát, akik felkészültek a különböző veszélyforrások kezelésére, mint például egy hirtelen bekövetkező csőtörésre.

További hasznos tippekért kövesd facebook oldalunkat. www.facebook.com/ronamiskolc

Írta Fintor Anita
közgazdász, okleveles létesítmény mérnök

MOST HÍVOM 06302296420