TUTI TIPPEK LAKÁSVÁSÁRLÁSHOZ! 

A legtöbb ember életében csak néhányszor vesz lakást. Mivel néhány év alatt akár gyökeresen is megváltoznak a piaci viszonyok, a szabályok és a költségek is, ezért nagyon nehéz megfelelő rutinra szert tenni ingatlanvásárlás terén. 

Első fontos eldöntendő kérdés, hogy új vagy használt ingatlant akarunk megvásárolni. Amennyiben új lakásra vágyunk, érdemes alaposan utánajárni, hogy pontosan mennyi pénzre van szükségünk a vásárláshoz, hiszen a vételár fölött számos olyan kiadás vár még ránk, amelyekkel sokan nem kalkulálnak. 

Nagyon jó, ha megvan a pénz a lakásvásárláshoz, de ha hitel kell, akkor a rengeteg papírmunka mellé költségtételek is járulnak. Ilyen például

az ingatlan értékbecslés díja (pár tízezer forint),

a hitelfolyósítás díja (amely a százezret is meghaladhatja),

a közjegyzői díj.

Még ha ezeket részben vissza is térítik akció keretében a bankok, akkor is érdemes velük számolni, hiszen ezek mind olyan tételek, amelyeket előre ki kell fizetni és együttesen több százezres kiadást jelenthetnek.

Ha a lakásvásárláshoz szükséges összeget előteremtettük és megvan a kinézett lakás is, ideje ügyvédhez fordulnunk. Az ügyvédi munkadíjat a foglalóval együtt ki kell fizetni. A lakásvásárlás után az adóhivatal is kiszabja a vagyonszerzési illetéket, ami jelenleg főszabály szerint a vételár 4 százaléka, így csak ez a két tétel elérheti együttesen a milliós összeget.

A költözés is egy újabb kiadás, ami rögtön az ingatlanvásárlás után éri a vevőt, nem beszélve az esetleges új bútorok és konyhagépek beszerzéséről, lecseréléséről. 

Amennyiben használt lakást vettünk, bármennyire is jó állapotú a lakás amit választottunk, szinte biztos, hogy szeretnénk megváltoztatni pár dolgot, hogy tökéletesen saját ízlésünkre és igényeinkre szabjuk a teret. Ilyen apróbb átalakítások, felújítások, akár csak egy festés, burkolás vagy fürdőszoba-felújítás is elvihet több millió forintot a családi kasszából. Cserébe viszont álmaink lakásában végre igazán otthon érezhetjük magunkat. 

Megbízható kivitelezőt keresel fürdőszobafelújításhoz? 

www.ronarenova.hu

MOST HÍVOM 06302296420